Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z ananasami
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać przesiana mękę z proszkiem do pieczenia i i kakaem. Delikatnie wymieszać i przelać na blachę wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w piekarniku ok 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Masa serowa: Do garnka włożyć margarynę i rozpuścić. Wsypać cukier puder, cukier waniliowy i wymieszać. Następnie wyłożyć ser i wbić jajka. Wymieszać i zagotować. Wsypać budyń i energicznie wymieszać.Chwilkę podgotować i zdjąć z ognia. Na spód biszkoptu wyłożyć połowę masy serowej, następnie ułożyć herbatniki i przykryć kolejną warstwę masy serowe. Dokładnie rozprowadzić. Ananasy odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na całość blaszki i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do stężenia. Czekoladę potarkować. Posypać na ananasy.Gdy galaretki będą już tężejące przelać na ciasto najpierw galaretkę żółtą a następnie czerwoną. Ponownie wstawić do lodówki.