Sposób przygotowania:
Sernik Izaura 6
Margarynę rozpuszczamy z cukrami, kakao, i 5 łyżkami wody. Następnie gotujemy ok 5 minut. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Odlewamy 1/2 szkl masy kakaowej. Do pozostałej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywną pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Stopniową dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy. Masę wylewamy na ciasto kakaowe. Sernik pieczemy ok 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oblewamy polewą odlaną w trakcie przygotowania ciasta. Smacznego.