ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Sernik klasycznie idealny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne.Doskonałe na zbliżające się święta wielkanocne.

Sernik klasycznie idealny

Składniki:

Sernik klasycznie idealny

 

 

  • POLEWA:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 60 g masła

 

  • DEKORACJA
  • 5 łyżek płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Sernik klasycznie idealny
Twaróg zmiel, następnie dodaj do niego 4 łyżki mleka.Masło rozetrzyj na gładką masę z cukrem, żółtkami i aromatem.Do pozostałej masy dodaj kaszę mannę, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną.Z białek ubij sztywną pianę.Masę serową wymieszaj ze skórką pomarańczową i delikatnie z pianą białek.piecz w tortownicy 60 min.w 175 st.Ciasto ostudź w wyłączonym piekarniku.Polewę rozpuść, polej zimne ciasto.Udekoruj płatkami migdałowymi.