Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy Rafaello
1. Składniki na spód zmiksowałam w malakserze, tak żeby powstał wilgotny żwirek, a następnie wysypałam go do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Dokładnie ubiłam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
2. Serek mascarpone umieściłam w mikserze, dodałam cukier puder u ubiłam na puszystą masę. Dodałam jogurt grecki i dalej miksowałam.
3. Płatki żelatyny namoczyłam, po chwili odcisnęłam i rozpuściłam w rondelku. Krótko ostudziłam.
4. W tym czasie rozpuściłam białą czekoladę w kąpieli wodnej.
5. Do masy serowej dodałam bardzo ostrożnie czekoladę i żelatynę. Dalej miksując wlałam mleczko kokosowe i aromat migdałowy.
6. Sernik wylałam na schłodzony spód orzechowy i wstawiłam do lodówki na minimum 6 godzin.
7. Po wyjęciu ozdobiłam wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i piankami marshmallow.
2. Serek mascarpone umieściłam w mikserze, dodałam cukier puder u ubiłam na puszystą masę. Dodałam jogurt grecki i dalej miksowałam.
3. Płatki żelatyny namoczyłam, po chwili odcisnęłam i rozpuściłam w rondelku. Krótko ostudziłam.
4. W tym czasie rozpuściłam białą czekoladę w kąpieli wodnej.
5. Do masy serowej dodałam bardzo ostrożnie czekoladę i żelatynę. Dalej miksując wlałam mleczko kokosowe i aromat migdałowy.
6. Sernik wylałam na schłodzony spód orzechowy i wstawiłam do lodówki na minimum 6 godzin.
7. Po wyjęciu ozdobiłam wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i piankami marshmallow.