Sposób przygotowania:
Sernik mandarynkowo-ryzowy
Z wszystkich skladnikow zagniesc kurche ciasto, wylozyc nim nasmarowany tluszczem spod tortownicy o srednicy 26-28 cm. Kilkakrotnie nakluc widelcem.
Piec ok. 10 minut w temperaturze 175 st.
W tym czasie zagotowac mleko ze smietana, sola i cukrem waniliowym, wsypac ryz, gotowac do miekkosci na malym ogniu i ostudzic. Rozbic jaja, zoltka ucierac z cukrem i zapachem cytrynowam na pienista mase, az cukier sie calkiem rozpusci. Nastepnie dodac ser i proszek budyniowy. Na koncu dorzucic ryz i starannie ubita piane z bialek. Mase nalozyc na podpieczony spod.
Na sicie osaczyc mandarynki i ulozyc na masie. Piec ok. 60-70 minut.
Mozna odzobic bita smietana i posiekanymi pistacjami.
Piec ok. 10 minut w temperaturze 175 st.
W tym czasie zagotowac mleko ze smietana, sola i cukrem waniliowym, wsypac ryz, gotowac do miekkosci na malym ogniu i ostudzic. Rozbic jaja, zoltka ucierac z cukrem i zapachem cytrynowam na pienista mase, az cukier sie calkiem rozpusci. Nastepnie dodac ser i proszek budyniowy. Na koncu dorzucic ryz i starannie ubita piane z bialek. Mase nalozyc na podpieczony spod.
Na sicie osaczyc mandarynki i ulozyc na masie. Piec ok. 60-70 minut.
Mozna odzobic bita smietana i posiekanymi pistacjami.
mamqa
czarnakawa
mamqa