Sposób przygotowania:
sernik mrożony z dodatkami
Przygotowanie:
Przyrządzić masę serową: ser przepuścić przez maszynkę.Utrzeć masło i nie przerywając ucierania dodawać po 1 żółtku,łyżce cukru i łyżce sera.Pod koniec ucierania dodać kolejno posiekaną drobniutko wanilię,pokrajaną skórkę pomarańczową,rodzynki,orzechy lub migdały wedle upodobań kulinarnych gospodyni.Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami,nałożyć masę serową,przykryć dokładnie biszkoptami i wstawić do lodówki.Na godzinę przed podaniem zdjąć brzeg tortownicy i oblać całkowicie tort czekoladową pomadą przygotowaną wcześniej.Tort przybrać dodatkami.
Przyrządzić masę serową: ser przepuścić przez maszynkę.Utrzeć masło i nie przerywając ucierania dodawać po 1 żółtku,łyżce cukru i łyżce sera.Pod koniec ucierania dodać kolejno posiekaną drobniutko wanilię,pokrajaną skórkę pomarańczową,rodzynki,orzechy lub migdały wedle upodobań kulinarnych gospodyni.Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami,nałożyć masę serową,przykryć dokładnie biszkoptami i wstawić do lodówki.Na godzinę przed podaniem zdjąć brzeg tortownicy i oblać całkowicie tort czekoladową pomadą przygotowaną wcześniej.Tort przybrać dodatkami.
marietta