Sposób przygotowania:
Sernik na kruszonce z musem jabłkowym
Kruszonka: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać pozostałe składniki i palcami połączyć,nie zagniatać ciasta! Masa: Twaróg zemleć przez maszynkę do mięsa utrzeć z żółtkami cukrem i masłem,wlać aromat oraz budyń rozrobiony w mleku,na koniec do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać aby nie utracić struktury piany. Mus jabłkowy: Jabłka oskrobać pokroić na cienkie talarki włożyć do rondla wlać sok ze świeżo wyciśniętej cytryny,aby jabłka nie ściemniały wymieszać zasypać cukrem i prażyć około 5-8 minut aż zmiękną.Odstawić z ognia przestudzić. Standardową dużą blaszkę u mnie 23/39 cm wyłożyć pergaminem rozsypać kruszonkę wyłożyć mus jabłkowy i zalać przygotowaną masą serową.Piec 60 minut w temp 180*c. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika po całkowitym wystudzeniu udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.