Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami 3
Na początek przygotowujemy wkładkę brzoskwiniową. Owoce odsączmy z zalewy, kroimy na kawałki i miksujemy, a następnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody, wkładamy do lodówki by lekko stężało. Z ciastek i biszkoptów pokruszonych i wymieszanych z masłem(100g) przygotowujemy spód do sernika. Wykładamy tą masą dno tortownicy. Przygotowujemy masę serową: sparzone wrzątkiem jajka miksujemy z cukrem, dodajemy ser i roztopione masło (pół kostki). 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w mleku i dodajemy na koniec do masy serowej. Na ciasteczkowy spód dajemy ok. połowe serowej masy, następnie kładziemy masę brzoskwiniową tak by nie dochodziła do brzegów (gdy jest trochę stężała nie rozlewa się tak bardzo), Na stępnie resztę sera. Układamy na wierzch truskawki i zalewamy lekko stężałą galaretką truskawkową.