pkhorzyk118

pkhorzyk118

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Sernik orzechowo-brzoskwiniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serniki uwielbiają moi synowie ,zapach wtedy roznosi się po całym domu.Polecam w szczególności na Święta .

Sernik orzechowo-brzoskwiniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik orzechowo-brzoskwiniowy

 

  • SKŁADNIKI na ciasto
  • 3 szklanki mąki
  • 5 żółtek
  • 1 margaryna
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • SKŁADNIKI NA SER
  • 1 kg sera twarogu zmielonego
  • 1 margaryna
  • 5 jajek
  • 1 budyń śmietankowy
  • 20 dag cukru kryształu
  • SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ
  • 25 dag orzechów mielonych
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stopionego masła.
  • DODATKOWO
  • 1 PUSZKA BRZOSKWIŃ

Sposób przygotowania:

Sernik orzechowo-brzoskwiniowy
Wykonanie ciasta-Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na dwie części.Wykonanie ser-Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać żółtka,ser z budyniem,a na końcu dodać pianę ubitą z białek. Wykonanie masa orzechowa-Masło,mleko,cukier zagotować ,dodać orzechy ,wymieszać ,przestudzić i dodać żółtka,proszek do pieczenia oraz pianę z białek.Delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. ZŁOŻENIE CIASTA- ciasto kruche-masa orzechowa-połowa sera-pokrojone brzoskwinie-druga połowa sera-kruszonka z ciasta kruchego. Całość piec w piekarniku ok 60 min w temp.180'C(wymiary blaszki 40/24 cm).
Sernik orzechowo-brzoskwiniowy
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto
Sernik orzechowo-brzoskwiniowy
Składniki na masę orzechową zagotować na małym ogniu
Sernik orzechowo-brzoskwiniowy
Na blachę wykładać kolejno gotowe składniki i piec ok 60 minut