Sposób przygotowania:
Sernik pianka.
Jajka i cukier miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Na natłuszczoną blachę wykładamy masę i pieczemy w 170 stopniach przez ok 35 min.
Ucieramy margarynę na puszystą masę i stopniowo dodajemy żółtka i cukier puder, Dodajemy ser i dokładnie miksujemy.
Jedną pomarańczową galaretę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, ostudzamy o dodajemy do masy.
Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rodzynki a do drugiej kakao i pokrojoną w małe kawałki czekoladę.
Na ostudzony biszkopt nakładamy masę kakaową, następnie pokrojone w paski brzoskwinię i na górę masę z rodzynkami.
Z 2 białek ubijamy sztywną pianę z dodatkiem 1/2 szkl cukru.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku, gdy wystygnie wlewamy delikatnie do piany.
Pianę wykładamy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.
Ucieramy margarynę na puszystą masę i stopniowo dodajemy żółtka i cukier puder, Dodajemy ser i dokładnie miksujemy.
Jedną pomarańczową galaretę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, ostudzamy o dodajemy do masy.
Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rodzynki a do drugiej kakao i pokrojoną w małe kawałki czekoladę.
Na ostudzony biszkopt nakładamy masę kakaową, następnie pokrojone w paski brzoskwinię i na górę masę z rodzynkami.
Z 2 białek ubijamy sztywną pianę z dodatkiem 1/2 szkl cukru.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku, gdy wystygnie wlewamy delikatnie do piany.
Pianę wykładamy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.