Sposób przygotowania:
Sernik Puchatka...;-)
Z podanych składników na ciasto zagnieśc ciasto i wykleic dno i boki blachy. Boki wysoko. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 15 min i podpiec. Ser: w dużej misce rozmieszać ser, budynie, pół szklanki cukrucukier waniliowy, 3 zółtka i proszek do pieczenia. Gdy masa będzie miała jednolita konsustencje, wlewaś na przemian mleko i olej i mieszać aż składniki się połączą. Na koniec dodać ubita pianę z dwóch białek. Ser będzie miał postać wody, ale tak ma być... Wstawic do piekarnika i piec ok 70 min w 190-200 stopniach. Po upływie tego czasu ubić 3 białka (dwa z ciasta i jedno z sera) z resztą cukru aż powstanie gęsta piana. Można dodać 3 łyżki kokosu. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika, rozsmarować białka i upiec jeszcze przez 15 minut w 170 stopniach, az piana zbrązowieje.
aga.ł
betinka83