betinka83

betinka83

Kucharz
[Przepisów: 30]

Sernik Puchatka...;-)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatność i słodycz...uciecha dla podniebienia...

Sernik Puchatka...;-)

Składniki:

Sernik Puchatka...;-)

 

  • Ciasto:
  • 2 żołtka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag margaryny miekkiej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,25 szklanki cukru
  • Ser:
  • 1 kg sera zmielonego
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 0,75 szklanki oleju słonecznikowego
  • 3 całe jajka
  • sok z 1 cytryny
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2, 5 szklanki schłodzonego mleka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik Puchatka...;-)
Z podanych składników na ciasto zagnieśc ciasto i wykleic dno i boki blachy. Boki wysoko. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 15 min i podpiec. Ser: w dużej misce rozmieszać ser, budynie, pół szklanki cukrucukier waniliowy, 3 zółtka i proszek do pieczenia. Gdy masa będzie miała jednolita konsustencje, wlewaś na przemian mleko i olej i mieszać aż składniki się połączą. Na koniec dodać ubita pianę z dwóch białek. Ser będzie miał postać wody, ale tak ma być... Wstawic do piekarnika i piec ok 70 min w 190-200 stopniach. Po upływie tego czasu ubić 3 białka (dwa z ciasta i jedno z sera) z resztą cukru aż powstanie gęsta piana. Można dodać 3 łyżki kokosu. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika, rozsmarować białka i upiec jeszcze przez 15 minut w 170 stopniach, az piana zbrązowieje.