Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sernik truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny sernik na zimno z truskawkami

Sernik truskawkowy

Składniki:

Sernik truskawkowy

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki margaryny
  • Ser:
  • 1 kg serka homogenizowanego
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 40 dkg truskawek
  • 3 łyżki żelatyny
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Reszta:
  • 0,5 kg truskawek
  • 2 galaretki pomaranczowe

 

Sposób przygotowania:

Sernik truskawkowy
Margarynę rozpuścić. Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Następnie zmiksować z Kasią. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przygotować żelatynę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Po trochę dodawać serek. Następnie żelatynę. Zmiksować. Na koniec dodać opłukane i osuszone truskawki i zmiksować. Przygotowac galaretkę. Masę serowa wylac na biszkopt. Ułożyc truskawki i zalać tężejącą galaretką.