Sposób przygotowania:
Sernik w kratkę
Biszkopt
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, wymieszać delikatnie łyżką.Upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Masa serowa
Ser zmielić, żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać ser, ciągle ucierać, dodać mąkę i budyń oraz proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie utrzeć.Białka ubić i połączyć delikatnie z masą.
Ostudzony biszkopt pokroić wzdłuż na sześć pasów.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Rozłożyć trzy pasy biszkopta, zostawiając luki pomiędzy nimi.Luki uzupełnić masą serową.Następnie drugą warstwę zrobić odwrotnie, tzn. tam gdzie ser, położyć pas biszkoptu, a gdzie biszkopt ser.Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Ciasto polać polewą.
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, wymieszać delikatnie łyżką.Upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Masa serowa
Ser zmielić, żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać ser, ciągle ucierać, dodać mąkę i budyń oraz proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie utrzeć.Białka ubić i połączyć delikatnie z masą.
Ostudzony biszkopt pokroić wzdłuż na sześć pasów.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Rozłożyć trzy pasy biszkopta, zostawiając luki pomiędzy nimi.Luki uzupełnić masą serową.Następnie drugą warstwę zrobić odwrotnie, tzn. tam gdzie ser, położyć pas biszkoptu, a gdzie biszkopt ser.Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Ciasto polać polewą.