Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy z kratką
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, dzielimy na Dwie części, wkładamy do torebki, wstawiamy na godzinę do lodówki. Ser biały mielimy trzykrotnie na sitku o drobnych oczkach.
Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na puszysta masę, ucierając dodajemy zmielony ser, budyń., odsączone zalewy i pokrojone brzoskwinie. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy.
Formę (25X40cm.) wykładamy papierem do pieczenia, jedną część ciasta wałkujemy, wykładamy nim dno formy, wylewamy masę serową. Pozostałe ciasto wałkujemy, wycinamy cieniutkie paseczki i układamy w kratkę lub wycinamy specjalnym radełkiem do robienia kratki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 60-70 minut.
Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na puszysta masę, ucierając dodajemy zmielony ser, budyń., odsączone zalewy i pokrojone brzoskwinie. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy.
Formę (25X40cm.) wykładamy papierem do pieczenia, jedną część ciasta wałkujemy, wykładamy nim dno formy, wylewamy masę serową. Pozostałe ciasto wałkujemy, wycinamy cieniutkie paseczki i układamy w kratkę lub wycinamy specjalnym radełkiem do robienia kratki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 60-70 minut.