Sposób przygotowania:
Sernik z ananasem
Ciasto: mąkę przesiewamy razem z proszkiem przez sito. Dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy ciasto- na początku można hakami robota kuchennymi, potem już łączymy w całość ręcznie. Odkrawamy 1/4 ciasta, wkładamy ją do woreczka i do lodówki. Mocno schładzamy. Resztę ciasta wykładamy na nasmarowaną blaszkę. masa serowa. Masa serowa: Jeżeli mamy zwykły twaróg to mielimy go dwukrotnie. Ser, jajko, budyń w proszku, cukier i miękkie masło dokładnie ucieramy. Wykładamy na surowe ciasto. Na masie serowej układamy odsączone owoce.Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze chwilę razem ubijamy. Wykładamy na ser. Na górę ścieramy na tarce do warzyw schłodzone ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160st przez około 40 minut. Po tym czasie podnoszę temperaturę do 200stopni i dopiekam jeszcze 20 minut. Smacznego!!