Sposób przygotowania:
Sernik z awokado
Najpierw Robimy ciasto na tartę według tego co pisze na opakowaniu. Podpiekamy ją w piecu. Zaczynamy od awokado ( Owoc ma być dojrzały ) Kroimy awokado na połowę razem z pestką, oddzielamy miąższ od skórki najlepiej łyżką . Skrapiamy awokado sokiem z cytryny tak z połowy cytryny sok. Miksujemy na gładką masę, dodajemy twaróg i nadal miksujemy, aż składniki się połączą . Masa nabiera zielonkawego koloru ( ależ super to wygląda )Jajka ubijamy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną masę z awokado i twarogu . Masa jest już jednolita. Na podpieczona tartę wykładamy masę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach 60 minut. Ważne?? Na dno pieca wkładamy blaszkę z woda aby nasz sernik był wilgotny podczas pieczenia.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej . Orzechy i migdały uprażyć na patelni i dodać do czekolady. Wymieszać i wyłożyć na sernik . Po godzinie można śmiało podawać.
marietta
lalunia
Pomysłowe też , ale jakie smaczne :)