aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Sernik z bezą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo puszysty i delikatny w smaku sernik

Sernik z bezą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik z bezą

 

  • CIASTO:
  • mąka 30 dag
  • cukier brązowy 10 dag
  • margaryna 10 dag
  • jajka 1 szt.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • MASA SEROWA
  • ser twarogowy 1 kg
  • mleko 3 szklanki
  • jajka 2 szt
  • żółtko 4 szt
  • budyń waniliowy 2.5 op
  • cukier 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Sernik z bezą
Składniki ciasta dobrze zagnieść i wyłożyć na blachę. Ser zmielić. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mleko, budynie i stopniowo twaróg. Gotową masę wylać na ciasto (będzie bardzo rzadka) Piec w temp ok 180C przez 1 h. Białka, które pozostały ubić na sztywną pianę dodając 4 łyżki cukru. Wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze 15 min.
Sernik z bezą