ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruchy spód, masa serowa z brzoskwiniami, pianka i kruszonka - jednym słowem pyszne ciasto na każdą okazję

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Na spód i kruszonkę: zimną margarynę siekamy z mąką, dodajemy cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta wykładamy do dużej blaszki, chłodzimy godzinę. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki. Na masę serową: miksujemy twaróg z cukrem, kremówką, jajkami i mąką ziemniaczaną. Wlewamy na schłodzone ciasto. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kostkę, układamy na masie serowej. Beza: ubijamy białka, dodajemy cukier i mąkę, miksujemy. Wykładamy na masę serową. Następnie ścieramy na tarce zmrożone ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny.