Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto:
3 szklanki maki
4 żółtka
25 dkg margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wyrobić składniki i rozłożyć na blasze, pozostawiając 1/3 do posypania.
Ser:
½ kg białego sera, 2 żółtka , ½ kostki masła- utrzeć na małych obrotach (aby ciasto było lepsze można przyrządzać z 2 porcji-wg uznania)
Pianę z 4 jajek, pół szklanki cukru i 1 budyń waniliowy ubijać na dużych obrotach.
Na ciasto wyłożyć ser. Na serze ułożyć pokrojone brzoskwinie, a na nie pianę z ubitych białek.
Na samym końcu 1/3 pozostawionego ciasta zetrzeć na pianę.
Piec przez 1 godzinę.
3 szklanki maki
4 żółtka
25 dkg margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wyrobić składniki i rozłożyć na blasze, pozostawiając 1/3 do posypania.
Ser:
½ kg białego sera, 2 żółtka , ½ kostki masła- utrzeć na małych obrotach (aby ciasto było lepsze można przyrządzać z 2 porcji-wg uznania)
Pianę z 4 jajek, pół szklanki cukru i 1 budyń waniliowy ubijać na dużych obrotach.
Na ciasto wyłożyć ser. Na serze ułożyć pokrojone brzoskwinie, a na nie pianę z ubitych białek.
Na samym końcu 1/3 pozostawionego ciasta zetrzeć na pianę.
Piec przez 1 godzinę.