Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i margarynę. Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części. Jedną włożyć na 2 godz. do lodówki, a drugą rozwałkować i wyłożyć na formę.
Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać do tego żółtka,a następnie zmielony ser. Z białek ubić pianę, dodać do masy serowej, delikatnie zamieszać, na końcu dodać budyń rozmieszany w mleku oraz kaszę mannę, a także rodzynki.
Przygotowaną masę serową wyłożyć na ciasto, znajdujące się w formie. Na ser ułożyć odsączone z zalewy brzoskwinie.
Piana: Białka ubić na sztywno, dodać do tego cukier i kisiel.
Pianę wylać na ułożone brzoskwinie. Na piane zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z lodówki.
Piec ok 80 min w temp. 190 stopni.
Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać do tego żółtka,a następnie zmielony ser. Z białek ubić pianę, dodać do masy serowej, delikatnie zamieszać, na końcu dodać budyń rozmieszany w mleku oraz kaszę mannę, a także rodzynki.
Przygotowaną masę serową wyłożyć na ciasto, znajdujące się w formie. Na ser ułożyć odsączone z zalewy brzoskwinie.
Piana: Białka ubić na sztywno, dodać do tego cukier i kisiel.
Pianę wylać na ułożone brzoskwinie. Na piane zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z lodówki.
Piec ok 80 min w temp. 190 stopni.