Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Z podanych na spód składników zagnieść ciasto, rozłożyć je 1/2 cm warstwą w dużej formie wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem.
Żółtka ubić z cukrem. Ser utrzeć zmasłem, mieszając dodać kolejno: cukier waniliowy, budyń, zapach, proszek dopieczenia, żółtka a na końcu ubitą pianę z białek.
Masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie.
Na masie serowej ułożyć kawałki brzoskwiń.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać wiórki.
Równomiernie rozłożyć masę kokosową na warstwie sera.
Piec w temp. 200 stop. C. przez ok. 60 minut.
Po 20 minutach przykryć ciasto folią aluminiową, aby wierzch się nie przypalił.
Żółtka ubić z cukrem. Ser utrzeć zmasłem, mieszając dodać kolejno: cukier waniliowy, budyń, zapach, proszek dopieczenia, żółtka a na końcu ubitą pianę z białek.
Masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie.
Na masie serowej ułożyć kawałki brzoskwiń.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać wiórki.
Równomiernie rozłożyć masę kokosową na warstwie sera.
Piec w temp. 200 stop. C. przez ok. 60 minut.
Po 20 minutach przykryć ciasto folią aluminiową, aby wierzch się nie przypalił.