Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
CIASTO KRUCHE: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy kakao, cukier puder, proszek do pieczenia oraz sodę. Razem mieszamy. Dodajemy masło, śmietanę i żółtka. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Pierwszą część wykładamy na spód przygotowanej blaszki. Nakłuwamy widelcem. Na wyłożony spód wylewamy masę serową. Na ser wykładamy pokrojone brzoskwinie. Na wierzch ścieramy drugą połowę ciasta. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 180˚C. SER: Brzoskwinie odsączmy z soku i kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek. W misce ucieramy masło z cukrem i żółtkami. Miksujemy dokładnie. W dalszej kolejności dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Pod koniec ucierania dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem. Wlewamy olejek pomarańczowy. W oddzielnej misce ubijamy białka. Tak przygotowane dodajemy do masy serowej. Gotowy ser wylewamy to ciasto kruche. Na serze układamy pokrojone brzoskwinie. Całość przykrywamy drugą częścią ciemnego ciasta (startego na tarce).