Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką
Wszystkie składniki na kruchy spód zagniatamy. Ciasto dzielimy na 2 części ( 2/3 i 1/3), owijamy folią. Część większą wkładamy na 1 godzinę do lodówki a mniejszą do zamrażarki.Kiedy ciasto się chłodzi przygotowujemy masę serową. Całe jajka ucieramy mikserem z cukrem, stopniowo dodajemy masło, mąkę i twaróg. Ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy mikserem,aż z piany powstaną tzw czapeczki. Do tak ubitej piany dodajemy łyżka po łyżce cukier i nadal ubijamy. Na koniec dodajemy łyżkę proszku budyniowego, mieszamy. Brzoskwnie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Formę prostokątną o wymiarach 23 x 33 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy większą część ciasta. Podpiekamy przez 15 minut w temperaturze 200ºC. Na podpieczony spód wylewamy masę serową. Na masie układamy pokrojone w kawalki brzoskwinie. Następnie równo wykładamy ubitą pianę. Na górę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Pieczemy około 50 min w temperaturze 180ºC. Chłodzimy przez noc w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.