Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami w kruchym cieście
Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na dwie części - jedną większą (2/3 całości zagniecionego ciasta) i jedną mniejszą (1/3 całości zagniecionego ciasta). Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalnika, a większą część rozwałkować i przełożyć ją na spód średniej wielkości blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Ser zmiksować z jajkami, białym i waniliowym cukrem, budyniem oraz miękkim masłem. Zmiksowany z wszystkimi potrzebnymi składnikami ser tworzący warstwę serową przelać na spód ciasta umieszczony w blaszce. Odsączyć brzoskwinie z zalewy puszkowej. Kroić brzoskwinie na mniejsze kawałki i układać ją na serowej warstwie ciasta, by przykryły całą powierzchnię blaszki. Mniejszą część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć ją na dużych oczkach tarki na wierzch ułożonych na warstwie serowej brzoskwiń przykrywając ułożone brzoskwinie. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 50 minut.