madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Sernik z brzoskwiniami wg madi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię serniki pod każdą postacią.

Sernik z brzoskwiniami wg madi

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami wg madi

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami wg madi
Ciasto: z podanych składników na ciasto zagniatamy szybko ciasto, owijamy je folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na około pół godziny. Przygotowujemy masę serową: ser trzykrotnie mielimy. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy zmielony ser, budyń w proszku oraz rozpuszczoną margarynę. Dokładnie miksujemy na gładką masę. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w cząstki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno blachy ścieramy na tarce 3/4 ciasta. Następnie na starte ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masie układamy brzoskwinie, a na brzoskwinie wykładamy pozostałą masę. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.