Sposób przygotowania:
Sernik z ciastem kruchym wg Gosi
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wysypać na stolnicę. Dodać żółtka, margarynę, cukier i zagnieść ciasto kruche. Podzielić ciasto na pół. Jedną połowę rozwałkować. Dać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Drugą połowę dać do zamrażalnika. Ser biały zmielić dwa razy w maszynce. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrami i żółtkami. Dokładać po odrobinie startego sera. Ucierać. Dodawać budynie, oliwę, mleko i całość ucierać. W osobnym naczyniu ubić pianę z białek. Dodać do sera. Tak powstałą masę przełożyć na ciasto. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika. Zetrzeć na ser na tarce o grubych oczkach. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok.1 godziny