Sposób przygotowania:
Sernik z ciemnym ciastem
Ciasto pod sernik: Mąkę wsypać na stolnicę dodać posiekaną margarynę, wbić 3 jajka całe i jedno żółtko, dodać cukier puder , proszek do pieczenia, kakao. Wszystkie składniki szybko zagnieść i wyrobić ciasto - wstawić do lodówki.
Ser przepuścić przez maszynkę dodać cukier i ucierać aż masa będzie gładka. Dodawać po jednym żółtku, potem margarynę ku końcowi mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek i wymieszać delikatnie.
Ciasto rozwałkować włożyć na brytfannę na to masę serową.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni prze 50 minut.
Ser przepuścić przez maszynkę dodać cukier i ucierać aż masa będzie gładka. Dodawać po jednym żółtku, potem margarynę ku końcowi mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek i wymieszać delikatnie.
Ciasto rozwałkować włożyć na brytfannę na to masę serową.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni prze 50 minut.