Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sernik z ciemnym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry sernik polecam wszystkim sprawdzony.

Sernik  z ciemnym ciastem

Składniki:

Sernik z ciemnym ciastem

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z ciemnym ciastem
Ciasto pod sernik: Mąkę wsypać na stolnicę dodać posiekaną margarynę, wbić 3 jajka całe i jedno żółtko, dodać cukier puder , proszek do pieczenia, kakao. Wszystkie składniki szybko zagnieść i wyrobić ciasto - wstawić do lodówki.
Ser przepuścić przez maszynkę dodać cukier i ucierać aż masa będzie gładka. Dodawać po jednym żółtku, potem margarynę ku końcowi mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek i wymieszać delikatnie.
Ciasto rozwałkować włożyć na brytfannę na to masę serową.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni prze 50 minut.