Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladowymi kropelkami i brzoskwinią
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z proszkiem do pieczenia,wsypać cukier,wbić żółtka,dodać śmietanę i margarynę zagnieść szybko kruche ciasto.Odkroić mniejszą połowę i włożyć do zamrażarki a resztą wylepić dno blaszki wyłożonej pergaminem.Na spód wysypać czekoladowe kropelki. Masa serowa: Twaróg półtłusty zmielić w maszynce do mięsa wbić jajka,wlać budynie rozpuszczone w szklance mleka ,dodać margarynę,sok ze świeżo wyciśniętej połówki cytryny i zmiksować wszystko razem mikserem na najwyższych obrotach około 7 minut aż masa stanie się puszysta.Tak przygotowany sernik wylać na ciasto,wygładzić. Brzoskwinie osaczyć z zalewy pokroić na ćwiarteczki ułożyć na wierzchu sernika,przykryć zmrożonym ciastem pokruszonym w palcach ewentualnie startym na tarce jarzynowej. Ciasto włożyć do piekarnika i piec 60 minut w temp 180*c. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. zimne oprószyć pudrem przed podaniem można ozdobić listkami melisy cytrynowej. Smacznego!