Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami
W rondelku na niewielkim ogniu, roztapiamy masło z czekoladą deserową. Ciasta bardzo dokładnie kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem. Powstałą masą wyładamy dno tortownicy i boki do 1/3 wysokości. Tortownicę można wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wstawiamy do zamrażalnika mniej więcej na godzinę.Ser dwa razy mielimy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do szklanej miseczki. Miseczkę stawiamy na garnku z gorącą wodą i w ten sposób czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Potem studzimy i pamiętamy, że wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Do dużej miski przekładamy zmielony ser, dodajemy jajko roztrzepane wcześniej widelcem, ekstrakt waniliowy, mąkę ziemniaczaną i roztopioną biała czekoladę. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie mieszamy łyżką.Po wymieszaniu- wykładamy na czekoladowy spód i posypujemy umytymi, osuszonymi jagodami.Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 5 minut i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. W 120 stopniach Pieczemy jeszcze ok. godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i studzimy ciasto w piekarniku. Jak sernik już całkiem ostygnie to zdejmujemy obręcz i wkładamy ciasto do lodówki na co najmniej 6 godzin.
mali.na
Natala1210
kołczu
Lady Marmolada
Namffoh
kasiular