Sposób przygotowania:
Sernik z kokosową pierzynką
Ze składników zagnieść ciasto , wyłożyć na posmarowaną margaryną dużą blaszkę, na ciasto wyłożyć masę serową i piec 40 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni . Na 10 minut przed końcem pieczenia ubić białka na sztywną pianę a następnie dalej ubijać dodając porcjami do białek 1/2 szklanki cukru , aż piana będzie bardzo sztywna .
Po 40 minutach pieczenia wyjąć sernik , wyłożyć na gorący równomiernie ubitą pianę a następnie posypać grubo wiórkami kokosowymi.
Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Po wystudzeniu można spożywać
Po 40 minutach pieczenia wyjąć sernik , wyłożyć na gorący równomiernie ubitą pianę a następnie posypać grubo wiórkami kokosowymi.
Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Po wystudzeniu można spożywać
marietta
-mą,tylko zamiast budyniu śmietankowego,dałyśmy toffi.Polecam małą zamianę.5.