Sposób przygotowania:
Sernik z mieszanką keksową
Do garnka włożyć masło, dodać mleko, kakao, cukier, gotować przez 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem formy o wymiarach 21/32 cm. Pozostawić 3-4 łyżki ciasta do dekoracji. Masa serowa: Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku ( tak jak na biszkopt) Ser twarogowy dokładnie zmiksować dodając olej i budyń( gdy ser jest mocno odciśnięty dodać mleka) Do zmiksowanego sera włożyć masę jajeczną, otartą skórkę z pomarańczy, mieszankę keksową, delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto, ozdobić pozostałym ciastem wyciśniętym przez szprycę. Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50 minut.
2milutka
zbysiowa
marietta