Sposób przygotowania:
Sernik z pianą
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatam jak na ciasto kruche. Ciastem wylepiam formę (25x40 cm) dno i boki.
Masa serowa: W misce ubijam jajka z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Do ubijanej masy stopniowo dodaję po 1 łyżce sera, ciągle mieszając mikserem wlewam mleko, wsypuję budynie, miksuję do dokładnego połączenia sie składników.
Masę serową wylewam do wylepionej ciastem formy i piekę w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok 1 godzinę.
Pod koniec pieczenia sernika w misce ubijam na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodaję 6 łyżek cukru pudru. Pianę wykładam na gorący sernik i zapiekam ok 15-20 min w temp 210 stopni C.
Masa serowa: W misce ubijam jajka z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Do ubijanej masy stopniowo dodaję po 1 łyżce sera, ciągle mieszając mikserem wlewam mleko, wsypuję budynie, miksuję do dokładnego połączenia sie składników.
Masę serową wylewam do wylepionej ciastem formy i piekę w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok 1 godzinę.
Pod koniec pieczenia sernika w misce ubijam na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodaję 6 łyżek cukru pudru. Pianę wykładam na gorący sernik i zapiekam ok 15-20 min w temp 210 stopni C.