Sposób przygotowania:
Sernik z pierniczkami
Ze składników na spód kakaowy zagnieść ciasto i i wyłożyć na dno blaszki.Podpiec spód przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, wystudzić. Masa serowa: Ser dwa razy przekręcić wraz z miękką margaryną .Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dokładać twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli.Dodać do masy serowej i wymieszać.Wsypać mąkę ziemniaczaną,dodać aromat waniliowy i ponownie delikatnie wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na podpieczony spód wyrównać powierzchnię i poukładać pierniczki.Drugą połowę masy serowej wyłożyć na wierzch na pierniczki i dokładnie wyrównać.Piec w 170°C przez 50 min.Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Polewa kawowa: Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach wrzącej wody i odczekać aż lekko ostygnie. Kawę rozpuścić w jednej łyżce wrzącej wody.Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem.Dodać rozpuszczoną kawę,wymieszać po czym dodać żelatynę i również dokładnie wymieszać.Polewę można wstawić na chwilkę do lodówki i gdy zacznie lekko tężeć przelać na sernik.Można również od razu po zrobieniu polewę przelać na sernik,wyrównać i wstawić do lodówki. Posypać białą czekoladą.
Natala1210