Sposób przygotowania:
Sernik z płatkami migdałowymi
Jeszcze jedna wersja mojego ulubionego ciasta które mogę jeść niemal codziennie -sernika
Blachę do pieczenia o wymiarach 28 na 40cm. wysmarować margaryna i posypać tartą bułką. 5 żółtek utrzec z 5 łyżkami cukru dodac rozpuszczoną i ostudzona margarynę ,mąkę, proszek do pieczenia -składniki mieszać w misce następnie wyrobić na blacie w rękach okrągłą kulę 1/4 włozyć do zamrażalnika, będzie potrzebna do kruszonki .Blachę wylepić ciastem , ciasto leciutko posmarować białkiem i podpiec w piekarniku rozgrzanym na 160- 170stopni -10 minut. W tym czasie robimy masę serową. Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ucieramy z cukrem,cukrem pudrem, dodajemy ostudzone płynne masło, budyń, mąkę krupczatkę, ser, sok z cytryny , rodzynki-uprzednio namoczone w wodzie i osaczone na sitku oraz powoli i delikatnie wmieszamy ubita pianę z białek . Wyjmujemy podpieczone w piekarniku ciasto na nim układamy równomiernie masę ,posypujemy płatkami migdałowymi i scieramy na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170%około 50 minut. SMACZNEGO
Blachę do pieczenia o wymiarach 28 na 40cm. wysmarować margaryna i posypać tartą bułką. 5 żółtek utrzec z 5 łyżkami cukru dodac rozpuszczoną i ostudzona margarynę ,mąkę, proszek do pieczenia -składniki mieszać w misce następnie wyrobić na blacie w rękach okrągłą kulę 1/4 włozyć do zamrażalnika, będzie potrzebna do kruszonki .Blachę wylepić ciastem , ciasto leciutko posmarować białkiem i podpiec w piekarniku rozgrzanym na 160- 170stopni -10 minut. W tym czasie robimy masę serową. Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ucieramy z cukrem,cukrem pudrem, dodajemy ostudzone płynne masło, budyń, mąkę krupczatkę, ser, sok z cytryny , rodzynki-uprzednio namoczone w wodzie i osaczone na sitku oraz powoli i delikatnie wmieszamy ubita pianę z białek . Wyjmujemy podpieczone w piekarniku ciasto na nim układamy równomiernie masę ,posypujemy płatkami migdałowymi i scieramy na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170%około 50 minut. SMACZNEGO
mięsko
luna
Darth Vader
Natala1210
Sarenka
Lady Marmolada
jovi
andzia67
robertjankopp