Sposób przygotowania:
Sernik z polewą kokosową
1)Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem,dodać tłuszcz.Całość posiekać nożem,następnie dodać jajka śmietanę i szybko wyrobić ciasto.
2)Wyłożyć jako spód na blachę.Piec w piekarniku nagrzanym w temp.200st. ok.15-20 minut.
3)Przygotować masę serową.Ser utrzeć z cukrem,jajkami i żółtkami.Następnie dodać mleko,budyń,cukier waniliowy i olejek cytrynowy.Pod koniec ucierania dodać tłuszcz.
4)Masę wyłożyć na przestudzone ciasto i ponownie piec w temp.200st. przez ok.60 minut.
5)Białka ubić z cukrem i dodać wiórki kokosowe.Pianę kokosową rozsmarować na upieczonym cieście i piec jeszcze przez 15 minut.Smacznego!:)
2)Wyłożyć jako spód na blachę.Piec w piekarniku nagrzanym w temp.200st. ok.15-20 minut.
3)Przygotować masę serową.Ser utrzeć z cukrem,jajkami i żółtkami.Następnie dodać mleko,budyń,cukier waniliowy i olejek cytrynowy.Pod koniec ucierania dodać tłuszcz.
4)Masę wyłożyć na przestudzone ciasto i ponownie piec w temp.200st. przez ok.60 minut.
5)Białka ubić z cukrem i dodać wiórki kokosowe.Pianę kokosową rozsmarować na upieczonym cieście i piec jeszcze przez 15 minut.Smacznego!:)