Sposób przygotowania:
Sernik z pomarańczowym aromatem
Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem tylko tak, aby się połączyło, dodać do niej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jajko i śmietanę, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Masa serowa: Ser skręcić przez maszynkę i przy pomocy miksera utrzeć z cukrem, dodać do niego żółtka i budyń rozpuszczony w mleku, powstanie płynna masa na koniec dodać olejek pomarańczowy. Formę do pieczenia(36 cm na 26 cm)wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą i wyłożyć na dnie schłodzonym ciastem na nie wylać ser. Piekarnik nagrzać do 180st i piec ciasto przez 45 minut po tym czasie wyjąć i po wierzchu posmarować pianą z białek ubitą z cukrem oraz po pianie posypać wiórkami kokosowymi jeszcze raz wstawić na 8-10 min do momentu zrumienienia się wiórek.