Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami
Ciasto: masło posiekać wraz z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenie. Następnie dodać żółtka utarte z cukrem. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cienki placek.
Masa serowa: masło utrzeć z połową cukru, dodać zmielony ser, dalej ucierać. Jajka ubić z resztą cukru, połączyć z serem, cukrem waniliowym, mlekiem, budyniem i kaszą manną. Rodzynki sparzyć, dodać do masy, dokładnie wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie wyłożyć ciast, a na nie wylać masę serowa. Piec przez około 90 min w temp. 180 C.
Masa serowa: masło utrzeć z połową cukru, dodać zmielony ser, dalej ucierać. Jajka ubić z resztą cukru, połączyć z serem, cukrem waniliowym, mlekiem, budyniem i kaszą manną. Rodzynki sparzyć, dodać do masy, dokładnie wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie wyłożyć ciast, a na nie wylać masę serowa. Piec przez około 90 min w temp. 180 C.