Sposób przygotowania:
Sernik z rosą (Złota rosa)Etap 1:Ciasto:

Z podanych składników na stolnicy zagnieść ciasto. Formę do pieczenia o wymiarach 40x24 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować i wyłożyć dno i boki formy. Nakłuć widelcem.
Etap 2: Masa serowa

Oba cukry, żółtka i jajka zmiksować do aż masa będzie biała. Kolejno dodać ser, wlać mleko, a na końcu budynie i olej. Tak przygotowaną masę wylać na kruche ciasto. Będzie rzadka.
Etap 3: Piana

Piec 1 godzinę w temp. 200°C. Ciasto wyjąć z piekarnika, a na jego gorący wierzch wyłożyć sztywną pianę ubitą z cukrem (rosa). Zmniejszyć temperaturę do 160°C i całość piec jeszcze ok. 15 minut.
Etap 4:

Pozostawić do ostygnięcia. To spowoduje, że na jego powierzchni wytracą się złote krople.
SylaUla
Dawid
Dawid
Hrabina w kuchni
Dziękuję :)