Sposób przygotowania:
Sernik z wiśniami i morelami
KRUCHE CIASTO:
Włożyć do miski mąkę, tłuszcz, cukier i jajko, a nastepnie całość wyrobić mikserem. Chłodnymi rekami zagnieść szybko na jednolitą masę. Zawinąć w folię i odstawic w chłodne miejsce na 30 minut. Osączyć oddzielnie wiśnie i morele.
MASA SEROWA:
Utrzeć tłuszcz i cukier. Podczas ucierania dodawać jajka. Na koniec mieszając twaróg, sól oraz skórke z cytryny i budyń w proszku. Kruche ciasto rozwałkować pomiedzy dwoma warstwami przezroczystej folii. Wyłożyć nim natłuszczoną blachę. Ciasto nakłuć w wielu miejscach widelcem, posmarować masą twarogową. Na masie twarogowej ułożyć owoce.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. C. przez 35-40 minut. Ciasto wystudzć.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Włożyć do miski mąkę, tłuszcz, cukier i jajko, a nastepnie całość wyrobić mikserem. Chłodnymi rekami zagnieść szybko na jednolitą masę. Zawinąć w folię i odstawic w chłodne miejsce na 30 minut. Osączyć oddzielnie wiśnie i morele.
MASA SEROWA:
Utrzeć tłuszcz i cukier. Podczas ucierania dodawać jajka. Na koniec mieszając twaróg, sól oraz skórke z cytryny i budyń w proszku. Kruche ciasto rozwałkować pomiedzy dwoma warstwami przezroczystej folii. Wyłożyć nim natłuszczoną blachę. Ciasto nakłuć w wielu miejscach widelcem, posmarować masą twarogową. Na masie twarogowej ułożyć owoce.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. C. przez 35-40 minut. Ciasto wystudzć.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.