Sposób przygotowania:
Sernik ze śliwkami
Biszkopt: Białka ubić na sztywną piane dodać cukier , żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec do suchego patyczka.Krem: W jednej szkl mleka rozmieszać mąki i żółtka, i wlać do reszty gotującego się mleka z cukrem. Ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z budyniem. Sernik: Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem dodać ser i wlać margarynę. Pod koniec dodać proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Białka ubić i wymieszać z serem. Sernik piec około godziny w temp 160stopni. Polewa: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Czekolady rozpuścić ze śmietanę , na końcu dodać galaretkę i wymieszać. Śliwki pokroić w paseczki. Przełożenie: Biszkopt - 1/2 masy - sernik - 1/2 masy - śliwki - polewa