Sposób przygotowania:
Sernik ze śmietaną w biszkopcie
Jajka wybijamy ,dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Na koniec dodajemy wodę i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao i mieszamy łyżką.
Przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Blaty ciasta od przekrojonej strony smarujemy dżemem albo powidłami.
Galaretki i żelatynę rozprowadzamy w ok 1 szkl gorącej wody. Odstawiamy do wychłodzenia. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op. Cały czas ubijając dodajemy cukier, ser a na koniec galaretki.
Czekamy chwilkę aż masa zacznie tężeć. Wykładamy wtedy szybko na przygotowany spodni blat. Przykrywany smarowaną powidłami stroną drugiego blatu.
Ciasto lekko dociskamy i lekko nasączamy ponczem.Wstawiamy do lodówki albo inne zimne miejsce. Schłodzone ciasto dowolnie dekorujemy.
Przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Blaty ciasta od przekrojonej strony smarujemy dżemem albo powidłami.
Galaretki i żelatynę rozprowadzamy w ok 1 szkl gorącej wody. Odstawiamy do wychłodzenia. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op. Cały czas ubijając dodajemy cukier, ser a na koniec galaretki.
Czekamy chwilkę aż masa zacznie tężeć. Wykładamy wtedy szybko na przygotowany spodni blat. Przykrywany smarowaną powidłami stroną drugiego blatu.
Ciasto lekko dociskamy i lekko nasączamy ponczem.Wstawiamy do lodówki albo inne zimne miejsce. Schłodzone ciasto dowolnie dekorujemy.