Sposób przygotowania:
Sernik Złota Rosa
Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia, łącznie z bokami! . Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować ( będzie bardzo rzadki, ale taki ma być ) . Dodać olej. Wszystko wymieszać. Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 godziny w temp. 160-180*C. Następnie ubić pianę z 4 białek cukrem i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec jeszcze ok. 10-15 min. w 180*C. Rosa na wierzchu sernika ukazuje się na po kilku-kilkunastu godzinach od upieczenia. Sernik pieczony na blaszce o wymiarach: 25 cm x 40 cm.
msewka
wariatka
wariatka
mycha