Sposób przygotowania:
Sernikobrownie
Spod Polamana czekolade rozpuscic razem z maslem na parze.Zmniejszyc ogien i w dalszym ciagu trzymac mase na parze.Dodac cukier,mleko i zaczac ubijac,w trakcie ubijania dodac jajka.Ubijac do momentu az masa bedzie gladka i lsniaca.Dodac make i delikatnie wymieszac wszystko lyzka.Mase przelac do naoliwionej i posypanej maka tortownicy(u mnie mala)Tortownice od zewnatrz mozna oblozyc folia do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni [przez 25 minut.Po tym czasie wyciagnac z piecyka a temperature obnizyc do 160 stopniC.Przygotowac mase serowa. Ser Ser zemlec,dodac cukier,jajka,ubic wszystko na gladka mase.Dodac jogurt i wymieszac. Mase serowa wylac na upieczone ciasto czekoladowed.i wstawic ponownie do piekarnika.Piec przez ok.50 min.Ciasto nie urosnie za bardzo ani tez nie opadnie.Jak sprawdzic czy jest gotowe?Po uplywie czasu pieczenia wlozyc w srodek patyczek i sprawdzic czy ser jest sciety. Ostudzic i wstawic do lodowki.Smacznego:) Na podstawie pomyslu na ciasto na blogu"Arabeska waniliowa"
marietta
AnetaŚw
Netka
Warto upiec to ciasto bo jest naprawde pyszne,swietnie smakuje, wyglada i bardzo ladnie sie kroi.Polecam
czarna-mamba