Sposób przygotowania:
Sernikowe mleczna pianka
CIASTO Żółtka, masło utrzeć na puch, dodać ser, obie mąki a na końcu ubitą pianę z białek z cukrem. Sernik włożyć do dużej brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w 180 stop. PIANKA Do mleka wsypać śnieżkę, ubijać robotem 5 minut. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do stężenia. Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki, ciągle ubijając. Piankę wyłożyć na ostudzony sernik. W piankę powkładać biszkopty, polać je polewą czekoladową i ułożyć po jednej lub dwie rodzynki na każdym biszkopcie. Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejące galaretki wylać na biszkopty, odstawić do lodówki do stężenia.