Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Sernikowe mleczna pianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Najlepsze serowe mleczna pianka

Sernikowe mleczna pianka

Składniki:

Sernikowe mleczna pianka

 

  • 750 g ser tłusty trzykrotnie mielony
  • rodzynki kilka sztuk
  • 1/2 opak polewa czekoladowa gotowa
  • 1/2 paczki biszkopty okrągłe
  • 1 szkl wrząca woda
  • 1 opak galaretka truskawkowa
  • 1 opak śnieżka w proszku
  • 6 szt jajka
  • 3 łyżki mąka pszenna
  • 1,5 łyżki mąka ziemniaczana
  • 1 szkl cukier
  • 190 g masło roślinne w kostce
  • 2 opakowania galaretki pomarańczowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernikowe mleczna pianka
CIASTO Żółtka, masło utrzeć na puch, dodać ser, obie mąki a na końcu ubitą pianę z białek z cukrem. Sernik włożyć do dużej brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w 180 stop. PIANKA Do mleka wsypać śnieżkę, ubijać robotem 5 minut. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do stężenia. Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki, ciągle ubijając. Piankę wyłożyć na ostudzony sernik. W piankę powkładać biszkopty, polać je polewą czekoladową i ułożyć po jednej lub dwie rodzynki na każdym biszkopcie. Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejące galaretki wylać na biszkopty, odstawić do lodówki do stężenia.