Sposób przygotowania:
Serowa drożdżówka z owocami tropikalnymi
Świeże drożdże rozetrzeć z łyżka cukru, mąki, 1/2 szklanki letniego mleka i odstawić na 30 minut.
Do zaczynu wsypać mąkę, sól, resztę cukru i mleka, aromat waniliowy, stopiony letni tłuszcz i w robocie wyrabiać ciasto z 7 minut, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
Twaróg tłusty śmietankowy zmiksować z żółtkami, cukrem, sokiem z cytryny, mąką ziemniaczaną, mrożone owoce tropikalne rozmrozić na durszlaku i wymieszać je z mąką ziemniaczaną.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyrośnięte dać do formy, rozsypać owoce, na owocach rozsmarować twaróg.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190 C, grzanie góra/dół około 50-60 minut, pod koniec pieczenia nakryć wierzch ciasta papierem do pieczenia aby ser się nie przypiekł za mocno, ciasto w formie dobrze wystudzić.
Do zaczynu wsypać mąkę, sól, resztę cukru i mleka, aromat waniliowy, stopiony letni tłuszcz i w robocie wyrabiać ciasto z 7 minut, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
Twaróg tłusty śmietankowy zmiksować z żółtkami, cukrem, sokiem z cytryny, mąką ziemniaczaną, mrożone owoce tropikalne rozmrozić na durszlaku i wymieszać je z mąką ziemniaczaną.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyrośnięte dać do formy, rozsypać owoce, na owocach rozsmarować twaróg.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190 C, grzanie góra/dół około 50-60 minut, pod koniec pieczenia nakryć wierzch ciasta papierem do pieczenia aby ser się nie przypiekł za mocno, ciasto w formie dobrze wystudzić.