Sposób przygotowania:
Serowa rolada z zielonym farszemCiasto:
Żółty ser starłam na tarce, dodałam jajka, majonez a następnie całość wymieszałam mikserem. Przygotowaną masę wyłożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (30 x 40 cm) i piekłam około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie oderwałam delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
ETAP 2:
Filet pokroiłam w plastry, następnie cienko rozbiłam tłuczkiem, oprószyłam solą i pieprzem.
ETAP 3:
Zielony groszek ugotowałam al dente w lekko osolonym wrzątku.
Bazylię, orzeszki, starty parmezan, czosnek, oliwę z oliwek zmiksowałam w blenderze na gładką masę następnie dodałam ugotowany groszek i ponownie zmiksowałam na gładką masę.
Doprawiłam solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszałąm.
ETAP 4:
Wystudzone ciasto serowe posypałam żółtym serem, ułożyłam plastry fileta i posmarowałam zieloną masą. Całość zwinęłam w formę rolady i piekłam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.
Ja roladę podaję na ciepło lub na zimno.