Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Serowe ciasto z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciasto jest bardzo wilgotne, ale zarazem puszyste. Czereśnie świetnie tutaj smakują. U mnie w wersji z ogonkami :)

Serowe ciasto z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowe ciasto z czereśniami

 

 

Sposób przygotowania:

Serowe ciasto z czereśniami
Masło rozpuścić i przestudzić. Twaróg (najlepiej zmielony) zmiksować z cukrami, mlekiem, jajkami i masłem. Wszystko zmiksowałam w malakserze, aż uzyskałam gładką masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Połączyć. Wylać do okrągłej formy o średnicy 22cm. Wcisnąć mocno czereśnie w ciasto. U mnie czereśnie z pestkami i ogonkami, ale można wydrylować. Piec w temperaturze 180*C przez 50min. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Serowe ciasto z czereśniami
Twaróg, mleko,jajka,cukry i masło zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Serowe ciasto z czereśniami
Do serowej masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Serowe ciasto z czereśniami
Mąkę pszenną wymieszać dokładnie z masa serową.
Serowe ciasto z czereśniami
W ciasto wcisnąć dobrze czereśnie. Nawet do samego dna formy.

Tagi:

jajko jajka