Sposób przygotowania:
Serowiec na kardamonowym ciemny mspodzie
Skórkę namoczyć w pół szklanki wrzątku i pozostawić na około 5-7 minut. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier, potem żółtka po jednym. Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę, kakao i kardamon. Blachę wyłożyć papierem i wylać ciasto. Ser włożyć do miski, rozdrobnić widelcem dodać cukier, żółtka i aromat pomarańczowy utrzeć dokładnie przy użycia widelca. Skórkę pomarańczową odcedzić na sicie i dodać do sera. Wymieszać, Wyłożyć na ciasto tak jak się uda, tak na "oko":-) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st i pieczemy około 35 minut. Po tym czasie zakręcamy piekarnik i pozostawiamy ciasto jeszcze chwilę. Ciasto wystudzamy, wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!