Sposób przygotowania:
serowo-porowy kremik z wołowiną
Włoszczyznę dokładnie oczyścić,pokroić na mniejsze kawąłki i włożyc do garnka.Wołowinę umyć i osuszyć,dodać do włoszczyzny wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.Zalać wodą i gotować do momentu aż mięso będzie miękkie (ok. 2 godziny) w miarę potrzeby podlewając wodą.Następnie rosół odcedzić.Mięso pokroić w kostkę.Pory umyć, oczyścić i następnie pokroi w plasterki, zeszklic na masle, zalać rosołem i gotowac razem ok 15minut.Dodać starty ser żolty i serek topiony, śmietankę rozprowadzić w ciepłym rosole i wlać do zupy, doprawić do smaku sola i pieprzem.Całość zmiksować.Zupę przelać na talerze ,nałożyć do każdej porcji trochę wołowiny i groszku ptysiowego.Można posypać zieleniną