Sposób przygotowania:
Sezamowe rolady z szpinakiem
Zaczynamy od umycie i stłuczenia naszych piersi w celu uzyskania ich większej objętości na rolady . Następnie jest przyprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki . Farsz zaczynamy od odmrożenia naszego szpinaku do którego następnie dodamy 100g serka wiejskiego i doprawimy do smaku solą pieprzem oraz wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku , chwilkę trzymamy na małym ogniu a potem dajemy się temu wystudzić . Wyciągamy nasze piersi z kurczaka z lodówki jak ostygnie nam już farsz i nakładamy na pierś niewielką ilość farszu na środek i zawijamy, aby nasze rolady pozostały zamknięte nie używamy tradycyjnego sznurka tylko wykałaczki którymi całość spinamy . Na tak przygotowane rolady posypujemy ziarna sezamu, wkładamy rolady w naczyniu żaroodpornym na godzinkę do piekarnika przy 200C . Gotujemy woreczek ryżu basmati który podajemy z gotowymi roladami . Smacznego
marietta